PEUTERGROEP DE BELLENBOOM

Peutergroep de Bellenboom is gehuisvest in Brede School de Aldenhove.

De peutergroep is open op maandag tot en met vrijdag van 8.30-11.30 uur en op

dinsdag en donderdag ook van 12.45 - 15.45 uur.

De Bellenboom is onderdeel van Brede school de Aldenhove.

Dit betekent dat de peutergroep en de basisschool samenwerken om ervoor te zorgen dat de kinderen een goede start maken als ze naar school gaan.

 Peutergroep de Bellenboom biedt voorschoolse educatie ( VVE ) ; dit wil zeggen dat we extra aandacht besteden aan activiteiten op de gebied van de taalontwikkeling van kinderen.

We werken met thema's en besteden daarbij veel aandacht aan de individuele ontwikkeling van de kinderen. Wij stimuleren de ( taal ) ontwikkeling van de kinderen door een thema gedurende een aantal weken centraal te stellen, zodat de kinderen de taal/woorden, behorend bij het thema

regelmatig horen, zeggen en gebruiken en op die manier eigen maken. Tijdens alle momenten gedurende de ochtend en/of middag wordt er veel aandacht aan taal en voorschoolse activiteiten besteed, o.a. tijdens bewegingsspelletjes, bij het kringgesprek , bij het knutselen en tijdens het voorlezen.

Een aantal keer per jaar bieden peutergroep de Bellenboom en basisschool de Aldenhove en kinderen een gemeenschappelijk thema aan. Deze thema's worden met kinderen én ouders gezamenlijk afgesloten.

 VVE indicatie :

Een indicatie is een verklaring van het consultatiebureau dat een kind extra ( taal )

ondersteuning nodig heeft ter voorbereiding op de basisschool. Ook het opleidingsniveau van ouders of de thuissituatie kan recht geven op een indicatie.

Natuurlijk zijn alle peuters welkom bij peutergroep de Bellenboom. Ook peuters die geen indicatie hebben.

De afdeling klantrelaties van KION ( tel 024 - 382 26 55 ) informeert u graag , wanneer u vragen heeft over plaatsing, uitbreiding of kosten.

 

*Kinderen met een VVE indicatie zijn vanaf twee jaar welkom en mogen direct vier dagdelen komen.

Kinderen zonder indicatie komen wanneer ze twee jaar en vier maanden zijn en beginnen met twee dagdelen.